• ris
    • BibTeX

Kucharz Doskonały : Pożyteczny Dla Zatrudniaiących Się Gospodarstwem Okazuiąc sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaiu mięsiwa, ryb &c. przytym naukę daiąc przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół oraz o wyborze i onychże używaniu Tudzież robienia Wódek, Likworów, Syropów, Ciast i Cukrów / z Francuskiego przetłomaczony i wielą przydatkami pomnożony przez Woyciecha Wielądka

Tytuł:

Kucharz Doskonały : Pożyteczny Dla Zatrudniaiących Się Gospodarstwem Okazuiąc sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaiu mięsiwa, ryb &c. przytym naukę daiąc przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół oraz o wyborze i onychże używaniu Tudzież robienia Wódek, Likworów, Syropów, Ciast i Cukrów / z Francuskiego przetłomaczony i wielą przydatkami pomnożony przez Woyciecha Wielądka

Wariant tytułu:

Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem : okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb, etc., przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół, oraz wyborze onychże używaniu, tudzież robienia wódek, likworów, syropów, ciast i cukrów

Współtwórca:

Gröll, Michał (1722-1798). Druk. ; Wielądko, Wojciech Wincenty (1749-1822). Tł.

Wydawca:

W Warszawie : Nakładem i Drukiem Michała Grölla [...]

Data wydania:

1783

Hasło przedmiotowe:

Kuchnia francuska - poradniki- 18 w. ; Gospodarstwa domowe - Francja - poradniki - 18 w.

Uwagi:

459 s., [3] k. ; 16° ; Na s. tyt., poniżej tyt.: "Za Przywileiem" ; K. A6 błędnie sygn. A5 ; Estr. XV-XVIII, 32, 449

Typ zasobu:

Książka

Format:

application/pdf

Język:

pol

Lokalizacja oryginału:

Muzeum Narodowe w Warszawie, Oddział Muzeum w Nieborowie i Arkadii

Digitalizacja:

WBP im. Marszałka J. Piłsudskiego w Łodzi

Prawa:

Domena publiczna

Poproś o dostęp

Nie masz uprawnień do wyświetlenia tego obiektu. Aby poprosić o dostęp do niego, wypełnij poniższe pola.

W jaki sposób chciałbyś wyświetlić ten obiekt?

Zastosuj